Musik har sedan urminnes tider varit livsviktig för människan och hennes utveckling. Genom att människor har beblandats och stilar tagit nya uttryck, har världen fått bevittna hur stilar har utvecklats, livsstilar uppkommit och chockerat omvärlden samt hur de har bidragit till otaliga förändringar på planeten, både på gott och ont.

Rocken är definitivt en av dessa stilar. Den bildades i en tid då vita och svarta levde separerade och tack vare musiken kom att leva sida vid sida och inspirera varandra istället. Genren har sedan tagit emot nya influenser och gjort andra inriktningar som har kommit att prägla de stilar som finns idag. Heavy metal, punk och alternative rock är bara några att nämna och på den här sajten ska de begreppen förklaras lite närmre, samtidigt som det ska ges exempel på band som använder sig av just dessa stilar, både i Sverige och utomlands.

Ett av de banden heter Iron Lamb och bildades 2009 i Stockholm. Gruppen är välkänd inom metal-genren i Sverige och har gett ut ett par framgångsrika album de senaste åren.

Här har man samlat några artiklar om just detta band och om deras musikstil överlag, vilket både kan ge inspiration till hårdrocksfansen och skänka intressant information till musikälskare i övrigt.

Oavsett om de olika rockstilarna är din kopp te eller bara en del av den gemensamma musikhistorien, är det svårt att lämnas obemärkt när låtarna dyker upp. Flertalet har nog någon form av koppling till dem genom ungdomens åminnelse eller liknande som gör att man har blivit formad på ett eller annat sätt och därför kan dessa texter hjälpa till att friska upp minnet en aning.