Hårdrocksgruppen Iron Lamb bildades i Stockholm 2009 genom att några vänner från andra musikgrupper som Repugnant, General Surgery och Dismember splittrades och sedan slöts samman i en nyuppsättning av ett riktigt tufft Heavy metal-band. Stilen är rejält hård, högljudd och påminner mycket om heavy metal-gruppen Motörhead, men även Ramones finns med på några hörn. Faktum är att man nästan kan dra på munnen vid varje låt, då sångaren Daniel Bragman i Iron Lamb visar sin uppskattning gentemot den brittiska hårdrocksgruppen och det amerikanska punkbandet från 70-talet. I många låtar sker en mix av de båda stilarna och det ges många sådana influenser, bl.a. när man sätter på andra hälften av plattan ”Fool´s Gold” från 2015, med titlar som ”Mockingbird” och Rip it Up”.

1024px-Lamb_of_God-0495Från början sjöng Daniel Ekeroth i bandet, men ersattes så småningom av Daniel Bragman då Ekeroth började spela bas istället. I flera år har de spelat på rockfestivaler och evenemang och fört sin hårdhänta, tunga stil vidare. Man har kunnat skåda dem på fotbollsturneringen Ramonescupens efterfest 2016 och på festivalen Nordfest i Sundsvall 2015, och mellan de olika gigen har de frekvent spelat på barer och krogar runt om i landet. Det har även hunnits med några mindre Europa-vistelser och spelningar i de skandinaviska länderna, men främst har de hållit sig inom Sveriges gränser, där de också är som mest uppskattade.

Skaran började skriva låtar direkt när de bildades och på bara några månader hade de släppt 4 låtar på EP. 2011 kom dock deras första album ”The Original Sin” som blev mycket uppskattat både bland rockälskare och recensenter och deras andra album ”Fool´s Gold” några år senare, blev även den, en succé. Tiden mellan de båda albumen blev dock längre än väntat, då vissa bandmedlemmar fick barn eller blev upptagna av andra saker, samtidigt som man bytte ut vissa av personerna i gruppen. Vid intervjuer har medlemmarna också sagt att de främst spelar för sin egen skull och att all positiv kritik som kan tänkas uppstå, enbart är en trevlig bonus.